U bent hier:

Boekwinkel

De boekwinkel van QBDBD biedt de leden van QBDBD de mogelijkheid om 10% korting te krijgen op alle studieboeken die verplicht zijn gesteld voor de rechtenstudies aan de VU. Syllabi, collegedictaten en samenvattingen van de studiestof zijn ook verkrijgbaar (let op: hiervoor geldt de 10% korting niet).

De boekwinkel van QBDBD bevindt zich in de kelder van de VU boekhandel.

Boeken voor bachelor-, profiel-, voorsorteer-, keuze,-, minor- en mastervakken zijn ook te bestellen (5% korting) en te reserveren (10% korting) via de QBDBD Webwinkel. De boeken kunnen voor een klein bedrag thuis worden bezorgd. Betaling geschiedt in dat geval via iDEAL. Boeken die via de webwinkel worden gereserveerd moeten via pin worden betaald, we accepteren geen contant geld, en moeten worden opgehaald in de QBDBD boekwinkel.

Openingstijden
De QBDBD boekwinkel heeft de volgende openingstijden:

  • In de eerste week van elke periode elke werkdag van 11.00 – 16.00 uur.
  • In de tweede week van elke periode elke werkdag van 11.00 – 13.30 uur.
  • In de week voor de tentamenweek en in de tentamenweek elke werkdag van 11.00 – 13.30 uur.
  • In de weken daarbuiten elke dinsdag en donderdag van 11.00 – 13.30 uur.

VU Boekhandel

Buiten deze tijden kun je terecht bij de balie van de VU Boekhandel.
Openingstijden: Maandag – vrijdag 9.00 – 18.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

Korting

Het is mogelijk om boeken met 10% korting te kopen bij de boekwinkel van QBDBD. Dit kan uitsluitend door de boeken voorafgaand aan de nieuwe periode te reserveren. Reserveren kan digitaal via onze webwinkel.

Bij het reserveren moet je opletten dat je de reservering moet hebben geplaatst voor de reserveringsdeadline. De deadline is altijd de maandag in de tweede week van een nieuwe periode. Als je voor deze deadline reserveert, dan kun je je boeken ophalen bij onze balie in de boekwinkel. Je krijgt altijd na het reserveren een email wanneer je je boeken kunt ophalen. Mocht je de boeken niet van te voren hebben gereserveerd, dan kun je nog wel studieboeken kopen bij QBDBD, maar dan vervalt de aanspraak op 10% korting.

De deadlines zullen per periode bekend worden via onze facebook/instagram.

Studieboeken

In de winkel zijn over het algemeen de (verplichte) studieboeken te koop voor de vakken die op dat moment lopen of die binnen twee weken aanvangen. Dit geldt zowel voor de (verplichte) bachelor vakken als voor de (verplichte) mastervakken. Studieboeken voor de overige voorsorteer-, keuze, minor- en mastervakken zijn verkrijgbaar via de QBDBD webwinkel en kunnen worden besteld (5% korting) en gereserveerd (10% korting).

Dictaten & samenvattingen

Dictaten zijn ongeveer tweeënhalve week voor het tentamen beschikbaar. Vaak is er voor een vak een samenvatting van de studiestof beschikbaar. De samenvattingen worden aangeboden als extra materiaal naast de verplichte lesstof. De samenvattingen kunnen niet dienen ter vervanging van de verplichte lesstof. Onze samenvattingen worden geschreven door Lawbooks.

Ruilen/inleveren

Studieboeken kunnen binnen twee weken na aankoop, op vertoon van de kassabon én pinbon worden geruild of worden ingeleverd in de winkel, mits het boek zich in dezelfde staat bevindt als bij verkoop. Studieboeken die via de webwinkel zijn besteld, moeten worden geretourneerd in de VU Boekhandel op de begane grond.

Samenvattingen worden nooit geruild of teruggenomen.

Betaalmogelijkheden

Het is alleen mogelijk om te pinnen in de boekwinkel. Creditcards, maar ook boekenbonnen en andersoortige bonnen worden niet geaccepteerd.

Verkoopreglement

Het verkoopreglement valt hier hier te raadplegen. Per 03-06-2019 is er een vernieuwd verkoopreglement in werking getreden. Deze kan hier worden geraadpleegd.

Organisatie

De QBDBD boekwinkel wordt georganiseerd en bediend door Stichting QBDBD Ledenservice. Dit is een onderdeel van de Juridische Faculteitsvereniging QBDBD. Stichting QBDBD Ledenservice wordt in het collegejaar 2023-2024 begeleid en voorgezeten door Gemma Borst, Bestuurslid Ledenservice.

Staat een boek of syllabus niet in de QBDBD webwinkel en is het wel voorgeschreven door een docent, stuur dan een email naar qbdbd.rechten@vu.nl en we zorgen dat het betreffende boek zo snel mogelijk beschikbaar zal zijn.

Alle voordelen op een rij:

  • Minimaal 5% korting;
  •  15% korting op alle Engelstalige boeken, gereserveerd of niet;
  • Binnen 2 werkdagen thuis bezorgd (indien voorradig);
  • Betaling via iDEAL;
  • Het hele jaar door boeken bestellen, waardoor je de kosten kan spreiden;
  • Niet meer in de rij staan.

Ga naar de QBDBD-webwinkel.